Ve druhém předkole kluci U9 nezklamali.

Redakce | 25. 9. 2021

Když si kluci vybojovali postup do druhého předkola Poháru mládeže, bylo jasné, že se v Chomutově nepotkají s žádnými slabými soupeři.

Hned v prvním zápase na ně čekali kluci Slavie Karlovy Vary. Začali jsme dobře, když vybojovali přímý kop a bez problémů ho proměnili. Byla to ale naše jediná branka v utkání a odešli jsme poraženi. Kluky ale prohra nijak nepoznamenala a k druhému utkání nastoupili sebevědomě na tým SK Roudnice nad Labem a první tři body byly naše po těsném vítězství 6:5. Následovalo utkání s pozdějším vítězem, hráči Velvar. Zde si musíme přiznat, že jsme neměli vůbec žádnou šanci a prohráli jsme jasně rozdílem třídy. Další utkání s Juniorem Chomutov se klukům také moc nevydařilo a i zde odešli poraženi. O konečném čtvrtém místě rozhodlo bojovné utkání s Mostem, které se muselo líbit i všem divákům. Postupně jsme vedli až 4:2 a kluci viděli šanci nasázet soupeři další branky. Bohužel se z několika jasných šancí neprosadili, přestali bránit a mladí hráči Mostu trestali. Během několika minut jsme prohrávali 4:5. Naši borci ale nepřestali útočit, více pohlídali obranu a v posledních dvou minutách si vedení vzali zpět. Vítězstvím si tak upevnili čtvrtou pozici.

Shrnutí trenérů: Věděli jsme, že budeme hrát s týmy, které spolu hrají roky a kombinačně na ně náš mladý tým (ze sedmi hráčů chodí tři kluci do první třídy) složený v covidové době nebude stačit. O to víc nás těší individuální kvalita a hlavně bojovnost našich kluků. Dokáží si sami vytvářet šance a proměňovat je. Bojují v obraně a i na pohled ztracené míče se snaží získat zpět. Skvělá byla také možnost zapůjčení mikrobusu a zahájení spolupráce s TJ Slavoj Litoměřice. Mohli jsme jet všichni jedním autem a kluci si turnaj parádně užili včetně cesty a zasloužené drobné odměny v podobě “nezdravé” návštěvy u McDonaldů 🙂.

Fotografie najdete zde.