Rezerva přezimuje na pátém místě. Rusý zhodnotil první polovinu sezóny.

Redakce | 30. 11. 2021

Přinášíme Vám další hodnocení podzimní části. Tentokrát se podíváme na B- tým, který vede Jakub Rusý.

Jakube, jako trenér litoměřické rezervy působíš čtrnáct měsíců, co zásadního se stalo pod tvým vedením?

B-tým jsem převzal čtrnáct dní před začátkem loňské sezóny, takže docela narychlo, ale moc dobře jsem věděl, do čeho jdu a s kým budu pracovat. Za tak krátkou dobu se nám podařilo stabilizovat kádr. Do týmu přišlo i spousta nových hráčů, kteří se po pár týdnech začali prosazovat i v prvním týmu, a z toho mám obrovskou radost.

Věkový průměr našeho mužstva je něco málo přes osmnáct let. Jak se pracuje s tak mladými hráči a jak zvládají přechod z dorosteneckých kategorií do dospělého fotbalu?

Co si budeme povídat, někdy je to opravdu náročné, ale kluci mají skvělou partu a drží při sobě. Ze začátku s tím byl menší problém, protože kluci byli zvyklí na úplně jiný fotbal. Měřili síly s týmy jako je Slovan Liberec, Bohemians, Jablonec a tak dále. Byli zvyklí hrát fotbal, a co si budeme povídat, oproti okresnímu přeboru je to velký rozdíl. Najednou proti vám stojí zkušenosti a důraz, ale všechno potřebuje čas. Letos jsme se v tomto směru hodně posunuli a dokázali jsme soupeře ve většině zápasů přehrávat. K dokonalosti to má daleko, ale posun určitě vidím.

Po třinácti kolech jsme na pátém místě. Před sezónou se mluvilo o postupu do vyšší soutěže, jenže na první pozici ztrácíme 11 bodů.

Ano, ambice byla postoupit. Žádné z našich družstev nejde do sezóny s tím, že chce hrát o 10. místo tabulky. Bohužel některé zápasy jsme nezvládli. Dobříň a Malé Žernoseky vnímám jako obrovskou ztrátu, místo šesti bodů jsme získali pouze dva. Tam vznikl ten velký bodový náskok soupeřů nad námi.

Štefan Knapík ve svém rozhovoru zmínil, že spolupráce mezi Áčkem a Béčkem je bezproblémová. Jaký je tvůj pohled?

Souhlas. I z mého pohledu je spolupráce na velice dobré úrovni. Moc mě těší, že je mezi hráči A a B skvělá chemie. Za to může především to, že trénujeme převážně dohromady, společné soustředění a také společná dokopná. Rád bych ještě vyzdvihl pár dorostenců, kteří právě prochází adaptací do dospělého ročníku. Jde o ročníky 2004 a jsme moc rád, jak si s tím poradili.

Jaké jsou plány a cíle pro jarní část?

Plány jsou jasné. Pokud situace dovolí, tak zahájíme v lednu zimní přípravu společně s Áčkem. V únoru následuje soustředění v Heřmanicích. Samozřejmě nás čeká i několik přátelských utkání. Pokud se opět zavedou přísná opatření, hráči budou trénovat individuálně. A cíle do jarní části zůstávají stejné!