Náročný fotbalový víkend má za sebou mladší přípravka

Redakce | 22. 2. 2022

Kluky ročníku 2013 a mladší (kategorie mladší přípravky - U9) čekal našlapaný fotbalový víkend.

Zatímco tým FK Litoměřicko “A” vyrazil změřit síly s nejlepšími týmy okresu na turnaj O pohár předsedy OFS, kluci z FK Litoměřicko “B” vyrazili do sportovní haly v Krásném Březně, kde tým Neštěmic pořádal další turnaj O pohár Českého lva.

V Lovosicích si kluci v sestavě Matěj Kadeřábek, Mikuláš Veber, Giovanni Poliseno, Vito Poliseno, Šimon Dostal, Adam Choura a Vojta Skoupý bez větších problémů poradili s týmy z Brozan a Černivi a po boji prohráli s týmem Roudnice nad Labem. Tím si vybojovali postup do semifinále, kde narazili na domácí Lovosice. Kluci už bez zraněného Šimona bojovali až do posledních minut a stále měli šanci zvrátit nepříznivý stav 0:1. V posledních minutách utkání se vrhli do útoku, ale místo kýženého vyrovnání využily Lovosice dva protiútoky a poslaly tým Litoměřicka do boje o třetí místo. Tam se kluci opět potkali s Roudnicí a odveta se jim vydařila. Po nerozhodném výsledku došlo na penalty, kde byli Litoměřičtí úspěšnější a z Lovosic si odvezli medaile za třetí místo.

“Kluci podali skvělý výkon. Plnili přesně dohodnutou taktiku, dokázali se prosazovat v soubojích jeden na jednoho a dostávali se tak do šancí. I když dvě nejtěžší utkání dohrávali pouze s jedním hráčem na střídání, bojovali ze všech sil a na hřišti nechali všechno. To bylo vidět i na ohromné radosti z třetího místa, které si za svůj výkon určitě zasloužili,” zhodnotil turnaj trenér FK Litoměřicko U9 Jan Dostal.

Hned druhý den hrál tým FK Litoměřicko U9 “B” pěkně obsazený turnaj O pohár Českého lva v Krásném Březně. Kluci měli ve skupině týmy z Proboštova, Neštěmic, Trnovan u Teplic a Jirkova. K turnaji nastoupili v sestavě Ondra Vaněk v brance, Jonáš Baudler, Štěpán Brejša, Tomy, Aleš Volf, Patrik Levickij, Jirka Houda, Kuba Nezbeda a Tobias Roth. Celý turnaj postavili na bezchybném výkonu Ondry v brance, který rozehrával míče na útočníky. Perfektně fungovala obranná práce, když se všichni poctivě vraceli a pomáhali Ondrovi hájit branku. Přesto museli čekat až do poslední minuty posledního utkání ve skupině, aby se dozvěděli, že mohou postoupit do semifinále. Rozhodující bod získaly Litoměřice 35 vteřin před koncem utkání s Jirkovem, když Štěpán vyrovnával na 2:2. Pak už bylo jen potřeba, aby remizovaly týmy Proboštova a Trnovan. To se nakonec i stalo, když vyrovnávací branku vstřelil Proboštov minutu před koncem utkání a poslal tak Litoměřicko do semifinále. Tam Litoměřičtí narazili na suverénní Lovosice a po prohře 0:7 je čekal boj o třetím místo a odveda s hráči Jirkova. Kluci ale ukázali svou sílu a i přes vysokou porážku se dokázali namotivovat na poslední utkání turnaje. Nejprve svou tradiční rychlou rozehrávkou soupeře překvapil Kuba a poslal Litoměřice do vedení. Následoval ohromný nápor Jirkova a Ondra vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým. Díky tomu se podařilo udržet remízu až do konce a i B tým šel do penaltového rozstřelu o medaile. A kluci prokázali, že penalty umí a z Krásného Března si odvezli pohár za 3. místo.

“Kluci odehráli perfektní disciplinovaný výkon, když se poctivě vraceli do obrany. Zároveň ale vyráželi do nebezpečných protiútoků a dokázali zúročit to, co trénujeme na každém tréninku. Aby si nechávali míč u nohy, nebáli se udělat kličku a snažili se projít jeden na jednoho. Ukázalo se také, že rozdělení na A a B tým může fungovat. Na jarní část sezóny plánujeme přihlásit do okresní soutěže oba týmy, aby se kluci sehráli ve stejných sestavách,” doplnil Dostal víkendové hodnocení hráčů Litoměřicka.

Je potřeba také poděkovat MIlanovi Svaškovi z prodejny ovoce a zeleniny na litoměřické tržnici, který klukům připravil energii v podobě ovoce na oba dny.