U9 - Přípravy na jaro v plném proudu.

Redakce | 7. 2. 2022

Kluci z týmu U9 ročník 2013 a mladší pokračují v přípravě na jarní sezónu.

Tentokrát vyrazili na turnaj do České Lípy, kde se střetli se stejně starými hráči (a hráčkami) Vesce, Varnsdorfu, domácí České Lípy a Stráže pod Ralskem. Na turnaj měly původně dorazit také týmy z Mimoně a Ústí nad Labem, ale s ohledem na současnou situaci přijet nemohly. Organizátoři zareagovali skvěle a turnaj upravili na dvoukolové klání, kde se hrálo každý s každým dvakrát. Kluci si tak nakonec zahráli osm desetiminutových utkání.

Hráči FK Litoměřicko dokázali dvakrát poradit Českou Lípu a Stráž pod Ralskem a naopak obě své utkání vždy prohráli s Vescem a s Varnsdorfem.

„Turnaj jsme odehráli bez našeho stálého brankáře, takže si postupně vyzkoušel branku každý, kdo chtěl. Někomu se v brance líbilo, někdo už do branky znovu asi nepůjde :). Hlavně s Vescem bylo vidět, že rozehrávka je důležitá a brankář se musí zapojovat do hry. V podstatě všechny branky jsme dostali po chybné rozehrávce. Smolné utkání jsme odehráli s Varnsdorfem, kde jsme ještě dvě minuty před koncem vedli 1:0, ale síly ubývaly a 15 vteřin před koncem jsme dostali branku na 1:2. Celkově kluci odehráli parádní turnaj. Vyzkoušeli jsme si další varianty sestavy a kluci odjížděli spokojení.” Zhodnotil českolipský turnaj trenér U9 Jan Dostál.

Do Litoměřic tak kluci dovezli další pohár, tentokrát za třetí místo a důležitou individuální cenu za nejlepšího hráče turnaje, kterou si odvezl benjamínek týmu, sedmiletý Vito Poliseno, který svou hrou uchvátil nejen organizátory, ale zástupce ostatních týmů.

Další příprava čeká na kluky už další neděli, když část týmu vyrazí na turnaj do Libouchce a část na přátelské utkání s Bohušovicemi.