Litoměřicko vyloupilo Ústí.

Redakce | 19. 9. 2022

Litoměřicko navázalo na vydařený výkon z minulého týdne, když zvítězilo v Ústí nad Labem 3:1.

V rámci pátého kola krajského přeboru dospělých hostilo FK Ústí nad Labem/Domoušice naše A-mužstvo. Utkání se odehrálo na městském stadionu v Ústí. Od prvních minut se nastavilo poměrně vysoké tempo. V osmé minutě zahrávali domácí rohový kop, po kterém jsme paradoxně skórovali my. Ondra Botoš si našel dorážku hostujícího útočníka a rychlým nákopem našel Davida Šragu. Ten předložil míč do gólové šance Zdeňkovi Rafajovi, který si zpracoval a vstřelil první branku. Další změna stavu přišla až ve třicáté minutě, kdy domácí Arma srovnala po nesmyslné ztrátě v naší výstavbě.

Do druhého poločasu se tak šlo za vyrovnaného stavu. O zvrat se postaral Filip Frank, který si našel centr Davida Šragy. 1:2. Třetí branku přidal Jakub Grunert, když v osmašedesáté minutě přeloboval obranu i s brankářem. Asistenci si opět připsal David Šraga. O své dojmy ze hry se podělil hlavní trenér Štefan Knapík.

„Po rychlé vstřelené brance jsme měli mylný pocit o jednoduchém utkání, že se nám nic nemůže stát a soupeře přehrajeme. Bez pohybu a pracovitosti se vyhrávat nedá. O tom jsme se dnes přesvědčili. Zachránili standardní situace, ze kterých jsme se dokázali prosadit a utkání zvládnout. Rád bych poděkoval domácímu týmu, že jsme mohli odehrát utkání v neideálních podmínkách na travnaté ploše. Lepší je vyhrávat než prohrávat.

Následující utkání odehraje naše Áčko v Horním Jiřetíně v sobotu od 13:00. Utkání můžete sledovat na tvcom.cz.