Z Horního Jiřetína bez bodu...

Redakce | 25. 9. 2022

Nezvládnutý závěr stál Litoměřicko body.

V sobotu se naše A - mužstvo vydalo k sehrání utkání šestého kola krajského přeboru. Od začátku utkání bylo jasné, že v Jiřetíně to žlutomodří nebudou mít vůbec jednoduché. Domácí svým důrazným stylem hry, častokrát až za hranou pravidel, dokázali vsítit branku v pětačtyřicáté minutě. Naši hráči se dožadovali faulu v malém vápně na brankáře Ondru Botoše, ovšem rozhodčí branku uznal. Litoměřicko tak vstupovalo do druhé půle s jednobrankovým mankem.

Touženého srovnání docílil Mára Zákravský. Ve třiašedesáté minutě Matěj Vrzák našel průnikovou přihrávkou Davida Šragu. Tomu brankář hostů ještě střelu zablokoval a na dorážku Máry už nedosáhl. Litoměřicko srovnalo na 1:1 a mohlo se pokusit o otočení nepříznivého stavu. Tempo hry se zmírnilo a zápas místy připomínal více bitvu, než fotbal. Domácí začali hru kouskovat nepříjemnými fauly, největší daň z tohoto zápasu je zranění Filipa Franka, který si z jednoho ze soubojů odnesl vyhozené rameno. 87. minuta přinesla zásadní moment. Domácí měli k dispozici rohový kop, po kterém jeden z hráčů Jiřetína zahrál míč nad branku Litoměřicka. Rozhodčí nařídil odkop od branky, ale po konzultaci s asistentem na druhé straně vrací akci zpět na rohový kop pro domácí mužstvo, které bylo samo překvapeno tímto rozhodnutím. Nekoncentrovanost našich hráčů přispěla k brance na konečných 2:1. I přes dlouhé ošetřování Filipa a velké prostoje hlavní sudí nastavuje jednu minutu. Taková porce nestačila našemu áčku k vyrovnání, a tak Litoměřicko odjelo bez bodu.

Utkání krátce hodnotí hlavní trenér Štefan Knapík. „Věděli jsme, že nás čeká fyzicky náročné utkání proti důraznému soupeři, bohužel zbytečné ztráty a špatná řešení v předfinální fázi nás stály tři body.

Následující utkání odehraje naše A-mužstvo už ve středu 28.9. od 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích. Přijďte nás podpořit nebo sledujte sváteční utkání na tvcom.cz.