Áčko opět nezvládlo penaltovou loterii.

Redakce | 31. 10. 2022

Litoměřicko si z utkání s Žatcem připsalo pouze jeden bod.

Po čtrnácti dnech byli žlutomodří opět v roli hostitele. Tentokrát do Litoměřic přijel soupeř z Žatce, který ve výsledném součtu obral naše A-mužstvo o dva body. Hned z kraje utkání mohl vnést klid na kopačky domácích Filip Frank, který se ve třetí minutě dostal za obranu. Brankář Slavoje byl však proti a jeho pokus zlikvidoval. Mnohonásobě větší tutovku měl Petr Hranička pár chvil poté. Matěj Vrzák vybojoval na půli hřiště míč, přeběhl levou stranu a předložil zmíněnému Petrovi do ložené šance. Ten bohužel tváří v tvář gólmanovi hostů přestřelil. Žatec se k vážnějšímu slovu začal dostávat až ke konci první půle, kdy pohotový David Dura odvrátil míč z brankové čáry. Následně se hosté dostali do výhodné situace po rohovém kopu. Naštěstí pro nás se tento pokus nevešel mezi tři tyče.

Ve druhém poločase jsme mohli opět rozhodnout v samotném začátku. Jakub Grunert si našel centr Davida Šragy, ale brankář Kalbač znovu podržel. V dalším případě proti nám stála branková konstrukce. David Šraga z volného přímého kopu napálil tyč. Poslední šanci měl Lukáš Marič v závěru utkání. Po skvělé průnikové přihrávce Davida Šragy se pokusil obstřelit Kalbače na vzdálenější tyč, jenže brankář s šestatřicítkou byl zas a znovu proti, a tak se po bezbrankové remíze šlo do penaltového rozstřelu, ze kterého odešel jako vítěz FK Slavoj Žatec.

Utkání krátce zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Odehráli jsme vyrovnané utkání, které skončilo bezbrankovou remízou, i když šanci ke skórování bylo na obou stranách několik. Většinu utkání jsme kontrolovali hru, ale ve finální fázi nám chybí moment překvapeni, správné vyřešení situace nebo kvalita v zakončení.“

Další zkouškou pro litoměřické fotbalisty prvního týmu bude sobotní utkání v Krupce, začínajíc od 10:15. Utkání můžete sledovat na tvcom.cz.