Béčko na vítězné vlně.

Redakce | 1. 11. 2022

FK Litoměřicko 5:2 ČFK Brňany

Sobotní utkání bylo již třetí v řadě, kdy naše rezerva nastřílela soupeři pět branek. Před třemi týdny Litoměřicko porazilo Dobříň 5:2, minulý týden si bravurně vedlo v Libotenicích, když vyhrálo 5:0 a další pětibrankový příděl odnesl celek ČFK Brňany. Ovšem utkání jedenáctého kola se nerodilo vůbec lehce.

Dobrým vstupem do utkání se Litoměřicko dostalo do vedení v 15. minutě. První komplikace přišla v závěru první půle, kdy Martin Hubáček (bývalý hráč FK Litoměřicko) snížil na 1:1. B-tým se celý zápas snažil dobývat červenobílou zeď, ale neúspěšně. Sedmdesátá minuta přinesla druhý skalp v podobě pokutového kopu a nervozita začala stoupat. Naštěstí pro žlutomodré se slova ujala posila z prvního týmu David Šraga, který díky svým brankám v 82. a 84. minutě vrátil vedení na domácí stranu. Tečku za celým utkáním udělal dorostenec Viktor Munčinský v osmaosmdesáté minutě, když zvýšil na konečných 5:2.

Utkání zhodnotil brankář Ondřej Botoš. „Do utkání jsme vstoupili jako favorit, a po 90 minutách tomu nebylo jinak. Výsledek vypadá jednoznačně ale na hřišti tomu tak nebylo. Soupeř byl nebezpečný, však ještě v 80 minutě vedl o jednu branku. My jsme o výsledku rozhodli až 8 minut před koncem. Ale už na začátku utkání, kdybychom proměnili velké šance, tak mohl být větší klid, jenže na těžkém terénu se nám nedařilo zakončení. Já osobně jsem rád, že si to už v B-týmu začíná sedat. Chtěl bych pochválit všechny kluky, jak z dorostu tak i z Áčka co chodí vypomáhat. Toto je všechno k Brňanům. Začíná nový týden a s tím přichází i nový soupeř. Soupeřem je SK Lukavec, který hraje letos skvělé, a nečeká Nás nic lehkého.“