Áčko získalo doma pouze dvanáct bodů.

Redakce | 15. 11. 2022

Poslední domácí mistrovské utkání v roce 2022!

Podzimní část ještě neskončila, ale co se týče domácích zápasů, tak ano. V sobotu Litoměřicko hostilo na stadionu jednoho z lídrů tabulky, FK Tatran Kadaň. První část letošního ročníku se zatím nevyvíjí podle plánu, dokazuje to i součet bodů z domácích utkání. Z jednadvaceti možných se hráčům A-mužstva podařilo získat pouze 12. Plný počet si z Litoměřic odvezly sice jen Modlany, ale dost prohospodařených bodů si připisovali soupeři po penaltových rozstřelech.

Do posledního utkání v tomto roce na domácí půdě vstoupili žlutomodří velmi aktivně. První poločas prakticky k ničemu soupeře nepouštěli a pár minut před přestávkou, díky brance Jakuba Grunerta, šli do vedení. Po změně stran tempo hry neopadlo a diváci mohli přihlížet pohlednému fotbalu. Litoměřicko se tlačilo do zakončení, z čehož vyústila branka na 2:0. Po nepříjemném faulu na Matěje Mariče si postavil míč k volnému přímému kopu David Šraga, který svým pasem našel na zadní tyči Máru Zákravského. Poslední hřebíček do tatranské rakve přibil David Šraga z pokutové značky.

Utkání tradičně zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Můžeme být spokojeni s našim výkonem. Od první minuty jsme si šli za vítězstvím, směrem dozadu jsme předvedli zodpovědný výkon, soupeři jsme nic nedovolili. V ofenzivě jsme se dlouho nedokázali prosadit, šancí jsme si vytvořili dost, naštěstí se nám zadařilo skórovat ze standardních situací. Lepší je vyhrávat než prohrávat…“

Následující utkání odehraje Áčko již tuto středu. V Teplicích na UMT bude hostit naše družstvo TJ Oldřichov od 18:00.