Štefan Knapík zhodnotil podzim 2022.

Redakce | 18. 12. 2022

Hlavní trenér A-mužstva Štefan Knapík a jeho pohled na odehranou podzimní část v roce 2022.

Máme za sebou podzimní část sezóny a je na čase si ji vyhodnotit.

Nemůžeme být spokojeni s naším umístěním. Myslím si, že máme kvalitní tým, který patří mnohem výš v tabulce. Důvodů, proč se nám to nepodařilo, je několik. Jedním z nich je špatná tréninková morálka během letní přípravy, proto nám utekl začátek sezóny. Dalším aspektem neúspěchu jsou i venkovní utkání, ve kterých se nám nedaří předvádět účinnou hru a získávat důležité body. Dalším pointem je postupné zabudování mladších hráčů, protože je to jednak naše filozofie a druhak i závazek vůči klubu, což nemůže být alibismus neúspěchu, ale udržet výkonnost na potřebné úrovni je komplikovanější.

Během zimní přípravy máme v plánu zlepšit kondici, zejména práci ve vyšší intenzitě. Čeká nás sedm přípravných utkání, v únoru dohrávka pohárového utkání a také dohrávka mistrovského utkání s Černovicemi. Proto máme ostrý start o týden dříve. Na konci ledna vyrážíme na soustředění do oblíbených Heřmanic v Podještědí.

Uvidíme, v jakém počtu a jakým způsobem se nám bude dařit plnit tréninkové dávky, proto raději nechci predikovat naše cíle, ale posun v tabulce směrem nahoru je žádoucí.