Hlavní trenér Štefan Knapík zhodnotil zimní přípravu.

Redakce | 2. 3. 2023

Přípravy na jarní část sezóny začaly 11. ledna. Náš první tým odehrál celkem šest přípravných utkání a dohrávku 1. kola poháru ÚKFS. Jak se v přípravě dařilo? Kdo posílil tým, a naopak kdo ho opustil? Na otázky odpovídá trenér A - mužstva Štefan Knapík.

Pane trenére, zhodnotil byste zimní přípravu úspěšně?
„Zimní příprava byla dlouhá, náročná a všichni doufáme, že vynaložené úsilí přinese ovoce v jarní části soutěže.

Na úvod jsme se tradičně utkali s brozanským Sokolem. Co vám tento duel nejvíce ukázal?
Úvodní tři utkání přípravy jsme odehráli s celky z vyšších soutěží. Kvalita, rychlost a dovednosti soupeřů nás vždy namotivují a přinesou zkušenosti, které můžeme zúročit v mistrovských zápasech.

Následovalo soustředění v Heřmanicích, které bylo zakončené vysokou porážkou v České Lípě.
Soustředění proběhlo podle plánu, se všemi fyzickými dávkami, které jsme si připravili. V závěru soustředění jsme se utkali s týmem České Lípy, zatímco jejich výkon byl velmi kvalitní, my jsme působili unaveně.

Z kraje února jsme vyrazili do Prahy, kde jsme změřili síly s Meteorem. Jaké byly vaše poznatky z předvedené hry?
Meteor má mladé kvalitní mužstvo a individuální kvalitu. My jsme předvedli dobrý týmový výkon, ale na soupeře to nestačilo.

11. 2. byla na programu dohrávka pohárového utkání. Do utkání zasáhli v drtivé většině mladí hráči. Jak jste byl s jejich výkony spokojen?
Děkuji týmu z Dobkovic, že přes všechny jejich komplikace zápas odbojovali. Náš výkon směrem dopředu byl povedený, dařilo se nám předvádět kombinace nacvičené v tréninku.

Čtvrté přípravné utkání s roudnickým SK.
SK Roudnice je náš tradiční soupeř v přípravě, hrajeme s nimi vyrovnané zápasy, v týmu soupeře je několik zajímavých hráčů. Tentokrát jsme byli lepším týmem a po zásluze zvítězili.

Oficiálně poslední prověrkou měl být přátelák s FK Velké Hamry B, ale tento týden se Áčko setkalo s Křešicemi. Byl v těchto utkáních viděn způsob hry, kterým se chceme prezentovat v jarních bojích?
Generálka s Velkými Hamry byla plánovaná s ohledem na dohrávku z podzimu, která nás čeká už v sobotu 4. 3. 2023. Proto se utkání odehrálo na přírodní trávě, bohužel klimatické podmínky se změnily a zmiňované utkání jsme odehráli na podmáčeném terénu. Terén moc fotbalu neprospěl, byl to spíše boj. A jelikož i dohrávku s Černovicemi budeme hrát na umělé trávě, tak jsme se dohodli s Křešicemi na sehrání ještě jednoho přátelského utkání.

V sobotu odehrajeme první mistrovské utkání v roce 2023. Je náš tým kompletně připraven?
Doufám, že i přes komplikace se zraněnými budeme dobře připraveni. Naštěstí máme široký kádr, zejména díky vedení klubu nemáme personální komplikace.

Když se přesuneme k posílení kádru, kdo bude nově oblékat žlutomodrý dres, a kdo naopak Litoměřicko opustil?
Jak už jsem zmínil, máme několik hráčů zraněných, navíc někteří si plní školní povinnosti. Povedlo se nám z Roudnice přivést Davida Mrázka, možná nebude jedinou posilou, uvidíme... Z kádru neodešel nikdo, doufáme v rychlý návrat všech hráčů z marodky a jejich zapojení do tréninku.


Pane trenére děkujeme za odpovědi a přejeme hodně štěstí!