Jílové odjelo z Litoměřic s prázdnou!

Redakce | 28. 3. 2023

FK Litoměřicko 2:0 FK Jílové

V rámci osmnáctého kola krajského přeboru dospělých Litoměřicko hostilo na domácím stadionu celek ze spodních příček tabulky FK Jílové.

Hned v úvodu mohli naši hráči jít do vedení, ale David Mrázek v osmé minutě bohužel mířil mimo brankovou konstrukci. Další vážnější šance přišla ve třiatřicáté minutě, u které byl znovu David. Tentokrát z bezprostřední blízkosti vyslal na hostujícího brankáře přízemní střelu. Ta neměla razanci, a tak brankář bez vážnějších problému míč lapil. První brankovou příležitost hostů měl Tomáš Feledi. Ten se kličkou zbavil obránce a pálil na vzdálenější tyč, jenže Ondra Botoš byl proti a skvělým zákrokem vytěsnil míč na roh.

Ve čtyřicáté minutě šlo Litoměřicko do vedení. Oku lahodící akce založená od brankáře. U outové čáry si převzal balón Matěj Vrzák, který elegantně obešel protihráče, narazil si se spoluhráči a natáhl krok. Na šedesáti metrech se zbavil obránců a pohodlně předložil Márovi Zákravskému. Ten už s přehledem uklízel do prázdné brány. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Po změně stran zahrozil soupeř. Před brankou Ondry Botoše začínalo být rušněji, ale střely buď nemířily na bránu nebo si s nimi Ondra pohotově poradil. Zklidnění hry přišlo až v jednaosmdesáté minutě, kdy si Matěj Vrzák našel centr Davida Šragy a hlavičkou překonal brankáře. Utkání mohlo skončit ještě vyšším rozdílem, jenže střídající Patrik Možný tváří v tvář gólmanovi branku minul.

Utkání tradičně hodnotí hlavní trenér Štefan Knapík. „Odehráli jsme vyrovnané utkání plné osobních soubojů. Škoda nevyužitých příležitostí, mohli jsme hrát s větším klidem. V klíčových momentech nás podržel brankář Ondra Botoš. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“

Následující utkání odehraje Áčko na půdě Srbic v sobotu 1. 5. od 16:30. Utkání můžete sledovat na tvcom.cz.