Litoměřicko ztratilo naději na bodový úspěch poslední minutě.

Redakce | 9. 5. 2023

Áčko neudrželo jednobrankový náskok a z Mostu odjelo s prázdnou.

V rámci čtyřiadvacátého kola se vydalo Litoměřicko sehrát mistrovské utkání s rezervním týmem FK Baník Most-Souš. První slovo v sobotním utkání měli domácí. Ve 23. minutě potrestal mostecký hráč nešťastný zákrok Jonáše Strnada a nikým nehlídaný bezpečně dorazil míč do branky po tom, co se k němu dostal vyražený míč na hranici malého vápna. Litoměřicko odpovědělo ještě před odchodem do šaten, když si ve pětačtyřicáté minutě našel ve vápně balón Tomáš Hruška a svým důrazem překonal domácího brankáře.

Další změna skóre přišla v 59. minutě. Filip Frank skvěle podržel míč, zbavil se hned tří obránců a předložil Vláďovi Fléglovi. Ten si v bezprostřední blízkosti převzal balón a druhým dotykem rozvlnil síť. 1:2. Komplikace přišla o čtyři minuty později, domácí Tomáš Cicko se ujal volného přímého kopu z hranice velkého vápna a svou razantní střelou k tyči nedal Jonášovi šanci. 2:2. Hororový závěr pro Litoměřicko nastal v 88. minutě, kdy se nejdřív zranil Aleš Trejbal a o pár momentů později Most strhnul zápas na svou stranu. V poslední minutě utkání přilétl do vápna centr z pravé strany a nikým nebráněný hráč Baníku hlavičkoval pouze na tyč, ovšem dorážka jeho taktéž volného spoluhráče už v brance skončila.

Litoměřicko tak z Mostu odjelo bez bodového zisku a s velkou hořkostí. Utkání tradičně zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Úvod utkání nám hrubě nevyšel. Nechali jsme se zatlačit, ztráceli míče před vlastním vápnem a z toho nás soupeř potrestal. V závěru poločasu jsme využili standardní situaci a do šaten šli s vyhovujícím výsledkem. Ve druhém poločase už jsme dokázali být nebezpeční, vytvořili si několik brankových příležitosti, ale bohužel v závěru jsme takticky nezvládli odvrátit protiútok, což pro nás znamenalo hořkou porážku…“

Následující utkání odehraje naše A - mužstvo v sobotu 13. 5. od 10:30 na hlavním stadionu. Soupeřem bude TJ Oldřichov. Přijďte nás podpořit!