Litoměřicko vyloupilo Žatec!

Redakce | 21. 5. 2023

FK Slavoj Žatec 2:5 FK Litoměřicko

V rámci šestadvacátého kola se Litoměřicko vydalo do Žatce k sehrání dalšího mistrovského utkání. Žlutomodří do utkání vstoupili aktivně a po úvodních třinácti minutách šli do vedení díky krásné brance Filipa Franka, který napřáhl z dálky a nedal brankářovi nárok. Další změna skóre přišla ve 28. minutě. Dominik Ebert perfektní průnikovou přihrávkou našel Davida Mrázka, jehož zakončení na bližší tyč skončilo v brance domácích. Na 0:3 zvýšil Matěj Vrzák, když si z obránců Žatce nedělal příliš těžkou hlavu. Prokličkoval mezi domácími jakoby nic a slabší nohou obstřelil brankáře. V krátkosti se litoměřický náskok zvýšil už na rozdíl čtyř branek, když Vladimír Flégl překonal brankáře střelou na vzdálenější tyč. To ale nebylo vše. Před odchodem do kabin Filip Frank krásným lobem přehodil brankáře. Po prvních pětačtyřiceti minutách tak Litoměřicko dalo Žatci bůra a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto.

Domácí ve druhém poločase nedali našim hráčům nic zadarmo. Slavoj byl aktivnější nejen v úvodu druhé půle, ale i ve zbytku utkání. Litoměřicko se stáhlo a hrozilo z protiútoků, které ale nedokázalo správně vyřešit. Žatec snížil v 69. minutě a na konečných 2:5 upravil skóre Pavel Klíč, který udeřil po standardní situaci.

Áčko si tak z Žatce odvezlo plný počet bodů a v tabulce krajského přeboru se posunulo na sedmou příčku. Utkání zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „První poločas byl z naší strany velmi povedený směrem do útoku. Většina našich střeleckých pokusů skončila brankou.. Plán do druhého poločasu zůstal stejný, ale bohužel přišlo trochu uspokojení. Ztratili jsme tempo, dostávali se pod tlak a darovali jsme soupeři hodně standardních situací, ve kterých byl silný… Lepší je vyhrávat než prohrávat…“

V sobotu se na stadioně v Litoměřicích odehraje poslední domácí utkání v této sezóně. Naše A - mužstvo bude hostit z Krupky 27. 5. od 10:30. Přijďte nás podpořit naposledy v této sezóně!