Litoměřicko porazilo lídra krajského přeboru.

Redakce | 11. 10. 2020

FK Litoměřicko 2:1 pp TJ Sokol Srbice

V sobotu 10. října, se odehrálo osmé kolo krajského přeboru, ve kterém naše Áčko zvítězilo na penalty. Proti Litoměřicku stál celek z prvního místa, Sokol Srbice.

První poločas se hrálo nahoru dolu. Po skvělé defenzivní práci Litoměřicko vyráželo do proti útóků a to samé soupeř. Domácí podržel brankář Václav Mikoláš, který zlikvidoval penaltu a samostatný nájezd. Vyrovnaná hra nepřinesla v prvním poločase ani jednu branku. Druhý poločas se pokračovalo ve vysokém tempu a v bojovnosti. Oba týmy chtěly strhnout výsledek ve svůj prospěch, to se podařilo až v 81. minutě, kdy se za žlutomodré prosadil Tomáš Hruška. Na světelné tabuli už svítila třiadevadesátá minuta, a v tom hosté srovnali na 1:1. Litoměřicko bohužel neudrželo vedení. Tři body si áčko nepřipsalo a šlo se do penalt. Cena pro nejlepšího hráče utkání patří jasně Mikolášovi, v prvním poločase držel naděje Litoměřicka, ve druhém přidal další důležité zákroky a v rozstřelu vychytal dvě penalty. A - mužstvo tak bere důležité dva body a v tabulce se posunulo na osmé místo.

Utkání zhodnotil brankář domácích Václav Mikoláš. „ Utkání hodnotím, i přes obdrženou branku v samém závěru, pozitivně. Opravdu přijel nejen tabulkově, ale i herně, nejsilnější soupeř. Jsem rád, že jsme se soupeři ve všech parametrech vyrovnali. Doufám, že se brzy soutěž rozeběhne, ať máme možnost vrátit se na přední příčky tabulky, kam patříme.

Své hodnocení také přidal nově jmenovaný trenér Štefan Knapík. „ Po většinu utkaní se nám dařilo plnit herní plán, kluci byli nebezpeční směrem dopředu, pracovali velmi zodpovědně, bojovností a důsledností dokázali eliminovat silné stránky soupeře. Dva body bereme zaslouženě, jdeme krok za krokem, lepší je vyhrávat než prohrávat. “

Následující utkání mělo sehrát Litoměřicko v sobotu 17.10.. Bohužel ale doba je zlá a my si teď, ať chceme nebo ne, musíme od fotbalu znova odpočinout. Doufejme, že za čtrnáct dní se opět uvidíme na hřišti.


Fotogalerie