Litoměřicko prohrálo po jedenácti měsících na domácím stadionu.

Redakce | 25. 9. 2023

Litoměřický stadion už není nedobitný. Sérii jedenácti měsíců bez porážky v základní hrací době přerušil rezervní tým FK Ústí nad Labem.

Litoměčické A-mužstvo v sobotu dopoledne změřilo síly s týmem z krajského města. Poslední porážka v základní hrací době se datuje ke dni 1. listopadu 2022. Tehdy si z Litoměřic odvezly plný počet Modlany po výhře 3:1. Následujícíh jedenáct měsíců žlutomodří nedovolili soupeři odvézt si plný počet bodů. Bohužel každá série jednou končí.

První šanci v utkání měl útočník Filip Frank, který prokličkoval obranou a dostal se do zakončení. Jeho střelu z úhlu bohužel brankář hostů vyrazil. Hra se po dobu prvního polačasu přelévala z jedné strany na druhou, ale žádné vážné šance nepřinesla až do závěrečných minut. Nejprve vyzkoušel pozornost gólmana David Dura ve dvaačtyřicáté minutě. Ten napřáhl ze třiceti metrů a zamířil na zadní tyč, jenže brankář Ústí byl opět proti, když vyrazil míč na rohový kop. Z něj se litoměřičtí hráči neprosadili a soupeř se vydal do nebezpečného brejku, na jejímž konci rozvlnil síť hostující Tobiáš Cohla.

Do druhého poločasu tak šlo Litoměřicko s jednogólovým mankem. Po změně stran se domácím podařilo soupeře zatlačit a vytvářet si zajímavé příležitosti ke srovnání stavu. První měl Petr Výborný, který na hranici pokutového kopu mířil na vzdálenější tyč, ale obránce mu stihl střelu zblokovat pouze na roh. Nedáš, dostaneš. Ústí se z kraje čtyřiašedesáté minuty vydalo do protiútoku dlouhým míčem, který byl adresován na Romana Kaleniuka. Přesným lobem přehodil Ondru Botoše a hosté šli do dvoubrankového vedení. Litoměřicko nesložilo zbraně a nadále se tlačilo do zakončení. Snížení stavu přišlo v 72. minutě. Po rohovém kopu se k míči dostal Petr Výborný. Jeho střela byla ovšem zablokována a druhý pokus mohl zkusit David Dura, jenže toho zase vychytal brankář Bím. Do třetice všeho dobrého, míč si ve finále našel Jára Suroviak a bez váhání proměnil. 1:2. Žádnou další šanci se už nepodařilo zúročit a tak Litoměřicko po devadesáti minutách padlo s Ústím nad Labem 1:2.

Následující utkání odehraje naše Áčko v sobotu 30.9. od 10:30 v Oldřichově.