Když se daří, tak se daří!

Redakce | 9. 10. 2023

Uplynulý víkend se vydařil na jedničku.

Všechno začalo páteční výhrou litoměřické nejstarší kategorie. Stará garda si z Brozan odvezla plný bodový zisk a čisté konto k tomu po výhře 3:0. V pátek 13.10. se garda pokusí prodloužit sérii neporazitelnosti. Od 17:00 hostí v Mlékojedech tým z Lovosic, tak přijďte podpořit!

Na gardu navázal výhrou náš dorost, který si v náročném utkání poradil s Černovicemi. Díky brance Honzy Živnůstky a Pavla Makrlíka žlutomodří zvítězili 2:1 a připsali si důležité tři body do tabulky.

Další výhra se zrodila na hlavním stadionu v Litoměřicích, kde A - mužstvo hostilo FK Tatran Kadaň. Střelecky se prosadili bratři Maričové, Petr Výborný a Kuba Matějček. Vítězství 4:1 tradičně zhodnotil trenér Štefan Knapík. „Pomohl nám dobrý vstup do utkání. Rychlé dvě branky nás uklidnily a dodaly potřebné sebevědomí. První půle byla v naší režii. Ve druhém poločase jsme špatně řešenými situacemi v útočné fázi nechali soupeře nás zatlačit. Klid přinesl až čtvrtý gól v závěru utkání. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“



Sestřih sobotního vítězství A - týmu najdete ZDE. Následující utkání odehraje Áčko v sobotu 14.10. od 16:00 v Brné.

V sobotu odpoledne bylo na programu domácí utkání našeho B - týmu. Ten v rámci osmého kola přivítal soupeře z Hoštky. Hned ve druhé minutě poslal žlutomodré do vedení Matěj Vrzák, ale hosté rychlou odpovědí vyrovnali a následně šli do vedení 2:1. Dominik Ebert po půl hodině hry vyrovnal skóre na 2:2 a do druhého poločasu se šlo za vyrovnaného stavu. S přibývajícím časem se naše rezerva začala dostávat víc a víc do zakončení, ale bohužel se nepodařilo žádné zúročit. Pár minut před koncem došlo k ošklivému zranění krční páteře Ondry Macha, který se po jednom ze soubojů udeřil do hlavy. Na místo byla přivolána záchranka a utkání skončilo nerozhodně. O vítězi tak musel rozhodnout penaltový rozstřel, který lépe zvládli litoměřičtí hráči. Díky výhře 3:2 se tak Litoměřicko vrátilo do čela tabulky a stejně jako garda drží prozatimní neporazitelnost. Boj o první místo zhodnotil trenér Milan Šmídl. Z mého pohledu zatím nejtěžší soupeř, se kterým jsme mohli porovnat síly. Soupeř k nám nepřijel prohrát, o tom nás přesvědčila i jejich početná podpora fanoušků. Hrdinou zápasu byl ve druhém poločase náš hráč Ondřej Mach, který mohl za stavu 2:2 o konečném výsledku čtyři minuty před koncem rozhodnout. Místo oslav gólu se bohužel ošklivě zranil. Tímto bych chtěl Ondrovi popřát pevné zdraví a brzký návrat na hřiště. O výsledku nakonec rozhodly pokutové kopy, kde se štěstí přiklonilo na naší stranu.“

V devátém kole bude litoměřickým hostitelem nováček soutěže SK SAHARA Vědomice v sobotu od 15:30. Tak snad se podaří všem navázat na tento úspěšný víkend a bude se slavit i ten další!