Brná potvrdila roli favorita. Litoměřicko se vrátilo bez bodu.

Redakce | 16. 10. 2023

SK Brná 5:3 FK Litoměřicko

V sobotu hostil litoměřické A - mužstvo vedoucí tým krajského přeboru SK Brná. Pro tým Štefana Knapíka byl zápas velkou zkouškou, jelikož Brná v aktuální sezóně ještě neprohrála. Divoký první poločas odstartovali domácí, kteří šli do vedení v šestnácté minutě. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a Litoměřicku se podařilo díky brankám Matěje Mariče a Muamera Mešiče otočit vývoj utkání ve 38. minutě. Před koncem prvního poločasu mohli jít žlutomodří do dvoubrankového vedení, jenže z rychlého protiútoku se domácím podařilo srovnat na 2:2.

Do druhého poločasu lépe vstoupila Brná. V rozmezí dvaceti minut si na svoje konto připsali hráči domácího celku další tři branky. Poslední slovo měl sice Dominik Ebert, který kosmeticky upravil na 5:3, jenže času už zbývalo příliš málo a tak Litoměřicko odjelo z Brné s prázdnou. Utkání zhodnotil trenér Štefan Knapík. „Zejména první poločas jsme odehráli velmi dobře, ale bohužel jsme nedokázali využít momentum zápasu, kdy jsme za stavu 2:1 měli navýšit skóre z velké příležitosti na 3:1. Druhý poločas už od nás nebyl tak zodpovědný, hromadily se chyby a kvalitní soupeř je dokázal využít…“

Následující utkání odehraje naše A - mužstvo v sobotu od 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích. Soupeřem bude v rámci 11. kola nováček soutěže SK Viktorie Ledvice.