Vysoká výhra se nerodila lehce.

Redakce | 23. 10. 2023

FK Litoměřicko 6:1 SK Viktorie Ledvice

V sobotu dopoledne se přítomní diváci na litoměřickém fotbalovém stadionu dočkali sedmibrankového utkání. Litoměřicko si spravilo chuť na nováčkovi soutěže, díky výhře 6:1, ale tak jednoduché to nebylo. Lukáš Marič poslal náš A-tým do vedení už ve třetí minutě. Hosté se ale nezalekli a začali místy hru vyrovnávat. Žádná další branka v prvním dějství nepadla a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhý poločas to začalo padat. V pětapadesáté minutě si lahodně pohrál s brankářem Dominik Ebert a zvýšil na 2:0. Klid na kopačky litoměřickým fotbalistům dodala chycená penalta v podání Patrika Škárky. O pár minut později nastoupil do hry útočník Filip Frank, který na sebe nenechal dlouho čekat. V 67. minutě si našel míč z rohového kopu a hlavou překonal hostujícího gólmana. 3:0. Následovalo snížení stavu na 3:1, kdy se po nedůrazu žlutomodré obrany dostal k míči hráč Ledvic, Adam Koudelka. Litoměřicko vzápětí předvedlo skvělou reakci na obdrženou branku. Konkrétně se prosadil opět Filip Frank, který vrátil tříbrankové vedení. Pátý gól přidal David Dura, když z velké dálky přehodil brankáře Kuklu. Poslední slovo měl Matěj Marič, který v samostatném nájezdu proměnil a vyrovnal tak svého mladšího bratra Lukáše v počtu vstřelených branek.

Výhru 6:1 krátce zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Myslím si, že jsme utkání zvládli, kontrolovali hru a až na krátký úsek ve druhém poločase pohodlně získali důležité tři body. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“

Všechny důležité momenty zápasu s SK Viktorie Ledvice si můžete prohlédnou v sestřihu kliknutím zde.