V prvním domácím zápase v roce 2024 si Litoměřicko připsalo důležité tři body.

redakce | 26. 3. 2024

FK Litoměřicko 5:3 TJ Sokol Srbice


Do Litoměřic přijel v rámci osmnáctého kola krajského přeboru dospělých tým ze Srbic, který se aktuálně pohybuje na horních příčkách tabulky. Utkání se z pohledu domácího FK nevyvíjelo vůbec dobře. Už po dvaceti minutách prvního poločasu hosté šli do vedení 2:0. Pak ale nastal velkolepý obrat. Litoměřicko dokázalo nejen srovnat, ale i otočit nepříznivý stav ještě do konce prvního poločasu, díky dvěma brankám Petra Výborného a Davida Dury. Z kraje druhého poločasu završil HATTRICK Petr Výborný, když v devětačtyřicáté minutě zvýšil na 4:2 pro domácí. Utkání se chýlilo ke konci. Mezi střelce se zapsal také útočník Filip Frank, který vstřelil pátý gól Litoměřicka. Hostům se v závěru podařilo ještě kosmeticky upravit skóre na 5:3, a tak skončil zápas.

Utkání zhodnotil trenér Štefan Knapík. "Od prvních minut utkání jsme měli herně navrch, ale soupeř byl velmi produktivní a hned dvakrát využil naše zaváhání v obraně. Myslím si, že otočení stavu utkání do poločasu bylo hlavním aspektem našeho vítězství. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak herně povedený, ale podařilo se nám zvýšit náskok a utkání v klidu dohrát. Lepší je vyhrávat než prohrávat…"

Následující utkání odehraje naše Áčko již tento pátek od 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích, kde se utká se soupeřem z Vilémova. Přijďte nás podpořit!