První podzimní prohra a kanonáda v Mlékojedech

Redakce | 5. 9. 2021

V rámci šestého kola se Litoměřicko utkalo na půdě Brné. Už po pětačtyřiceti minutách šel domácí celek do vedení 3:0. Litoměřicko se nevzdalo a pokusilo se vyrovnat. Díky brankám Marka Zákravského a Matěje Mariče se podařilo snížit na 4:2, jenže soupeř rychle odpověděl a šel do vedení 5:2. Svůj první gól v litoměřickém dresu si připsala letní posila Vladimír Pocner, 5:3. Ovšem poslední slovo měl v devadesáté minutě soupeř. Utkání zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík.

„ Utkání nás nezastihlo v dobrém nastavení, ačkoliv jsme se připravovali na hřiště s minimálními rozměry a k tomu nám pomohlo i středeční vítězné pohárové utkání v derby s Pokraticemi. Přesto jsme v soubojích nebyli dostatečně důrazní, ale špatné složení jde za mnou. O výsledku utkání rozhodl zejména první poločas, ve kterém jsme svým bezkontaktním fotbalem nemohli uspět. Když se k tomu přidají hrubky v rozehrávce a kvalitní soupeř, který své šance zužitkuje, je to nebezpečná kombinace. Pozitivní pro nás může být druhý poločas, ve kterém jsme se dokázali herně zvednout a zápas alespoň trochu zdramatizovat.

Den poté litoměřická rezerva změřila síly s Viktorií Budyně. Po nepodařeném vstupu do sezóny se naše Béčko v prvním domácím utkání předvedlo ve výborné formě. Budyně si z druhého kola odváží výprask 7:1. Utkání zhodnotil trenér B-mužstva Jakub Rusý.

„ Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Vycházely nám věci, které jsme si řekli před zápasem. Chtěl bych pochválit chování celého týmu v prvním poločase. Jsem rád za hattrick Suryho, jelikož byl dlouho mimo zápasové zatížení. Kaňkou na nedělním utkání byla zbytečně obdržená branka a samozřejmě nešťastné zranění Adama Janouše. Jinak jsem byl z předvedené hry velmi spokojen.