Představujeme Vám nové logo!

Redakce | 3. 3. 2021

Máme nové logo! Vážení přátelé litoměřického fotbalu, představujeme Vám nové logo, kterým jsme se rozhodli začít sezónu 2021/2022. Nový rok, nová sezóna, nové nápady a cíle. Od počátku roku jsme se snažili vše vypilovat k dokonalosti a jsme velice rádi, že nyní Vám nové logo můžeme představit v celé jeho kráse.

PROČ NOVÉ LOGO?

Jsme moderně smýšlející klub, a proto jsme přistoupili i k redesignu našeho znaku. Chceme mít zapamatovatelné logo, které jde s dnešní dobou a je celkově propracovnější, ale zároveň jednodušší.

PROČ TEĎ?
Současná situace a odmlka od fotbalových soutěží nám dává čas a prostor zabývat se i jinými než sportovními aktivitami. Snažili jsme se tak alespoň tímto způsobem litoměřický fotbal posunout dopředu. Samozřejmě jsme ale nemysleli jen na logo klubu.

JAKÉ DALŠÍ KROKY BUDOU NÁSLEDOVAT K NOVÉ IDENTITĚ?
Sjednocení dresů napříč jednotlivými týmy klubu, webové stránky, merch (vlastní kolekce) a samozřejmostí je i nová grafika. Naším cílem je přivést k fotbalu a sportu obecně více děti a mládeže z Litoměřic a okolí. Vrátit sportu atraktivnost, zajímavost a nadšení, které se u dnešních dětí pomalu vytrácí.

Celková vizualizace je dílem Šimona Matějky a jeho týmu, kterému bychom tímto chtěli srdečně poděkovat. Velmi si vážíme toho, že člověk, který spolupracuje s velikány (AC Sparta Praha, HC Sparta Praha, a další) věnoval svůj čas a úsilí i menšímu klubu, jako jsme my.

Redesign logotypu FK Litoměřicko je založen na tradici a vývoji loga. Jeho dominantou byl po celou dobu kalich, jenž je jedním z hlavních symbolů města. Ten se dočkal moderního překresu a byl ponechán v kruhu. “ říká Šimon Matějka.