Jak si vedla naše mládež v uplynulé podzimní části?

Redakce | 6. 12. 2021

​Předseda klubu Robert Mühlfait, zhodnotil podzimní představení naší mládeže.

Po loňském ročníku, který byl ovlivněn covidem, jsme měli obavy, v jakém počtu a v jaké formě se děti ke sportu vrátí. Byli jsme mile překvapeni, že počet dětí se téměř nezměnil a navíc na nich byla vidět velká touha po pohybu. V průběhu podzimu se navíc hlásily další a další děti, které měly zájem hrát fotbal.

Naše mládež nás v podzimní části reprezentovala v krajských a okresních soutěžích. V nejnižších kategoriích se hlavně snažíme, aby se děti sportem bavily a aby získaly lásku k fotbalu. Na výsledky se tolik nehledí, ale i tak chce samozřejmě každé dítě vyhrát, či vstřelit branku. Myslím si, že to se nám dařilo. Děti odjížděly z turnajů spokojeny a s pocitem dobře odehraných utkání.

Také jsme se zúčastnili poháru mládeže hned v několika kategoriích. Zde se nejlépe vedlo ročníku 2012, který postoupil do třetího kola, kde mu byly odměnou zápasy s týmy jako je Slavia Praha, FK Teplice, FK Ústí nad Labem apod.

Naši starší žáci se pohybují v horní polovině tabulky krajského přeboru, kde na vedoucí příčky neztrácí mnoho bodů. Mají tak dobrou pozici do jarní části, poprat se o místo nejvyšší.

Mladší žáci nastupují jak v krajské, tak okresní soutěži. Je to dané jejich počtem, kde se nám daří soustředit přes 30 hráčů této věkové kategorie. Oba týmy se pohybují v polovině tabulky.

Mezi našimi úspěchy jednoznačně vyčnívá první místo dorostu v krajském přeboru, který zvítězil ve všech podzimních zápasech. Vede tak tabulku s třiatřiceti body se skórem 52:11.

Nyní nás čeká krátká zimní přestávka a poté se vše, jak doufáme, rozeběhne na novo.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem trenérům, kteří tráví svůj volný čas na trénincích a zápasech, ale i samotnou přípravou.