O výsledku Derby rozhodl penaltový rozstřel

Redakce | 2. 5. 2023

FK Litoměřicko 2:1 ASK Lovosice

23. kolo je za námi. V sobotu se na hlavním stadionu v Litoměřicích odehrálo utkání s tradičním rivalem. V prvním poločase se Litoměřicku vůbec nedařilo. Lovosice potrestaly nepřesnosti litoměřických fotbalistů a ve třicáté minutě šly do vedení po rychlém protiútoku. Do druhé půle žlutomodří vstoupili výrazně lépe. Hned z úvodu mohl srovnat Matěj Marič, ten ale nedokázal zkrotit přesnou přihrávku za obranu a tváří v tvář brankářovi netrefil. Litoměřicko se dále tlačilo do zakončení. Ve čtyřiašedesáté minutě srovnal stav utkání Marek Zákravský, který svým důrazem dostal míč za záda hostujícího gólmana. Do konce utkání se už nic převratného nestalo a tak se šlo do penalt. V nich Litoměřicko vybojovalo druhý bod a porazilo Lovosice 2:1 (pp).

Utkání krátce zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Pokud chceme uspět v derby, musíme předvést mnohem více, než co jsme předvedli v prvním poločase. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila. Vyrovnali jsme, jen škoda, že další příležitosti zůstaly nevyužity..“

Sestřih najdete zde.

Další mistrovské utkání odehraje naše Áčko v sobotu 7. 5. od 15:00. Litoměřickým hostitelem bude v rámci 24. kola FK Baník Most-Souš B. Utkání můžete sledovat živě na tvcom.cz.